Stimați invitați, distinşi dascăli, iubiţi elevi, dragi părinţi,

Astăzi, la începutul unui nou an şcolar, trăim cu toţii un moment emoţionant şi special pe care fiecare dintre noi îl experimentează unic în felul său.  Păşim în noul an şcolar 2021-2022 cu speranța că va fi un an mai bun, fără pandemie, cu multe realizări frumoase, cu credinţă şi nădejde într-o lume mai bună. Fiecare an şcolar aduce cu sine momente de neuitat.

Bobocilor, elevii care ne pășesc pentru prima dată pragul, le transmit un bun venit la Colegiul Național Pedagogic ”Spiru Haret”! Sperăm că anii pe care îi veți petrece pe băncile PEDA să fie anii formării voastre ca oameni și specialiști în diverse domenii.  Elevilor nostri, care deja fac parte din marea familie PEDA le urăm un bun revenit acasă fiindcă aici este a doua noastră casă! Încheiem o etapă, dăm examene, începem un alt ciclu, promovăm, avem succese, ne bucurăm, uneori întâmpinăm dificultăți pe care le depățim cu succes. Drumul nostru împreună este drumul cunoașterii și al autocunoașterii. Doar prin educaţie veţi putea fi proprii voştri stăpâni şi veţi putea face alegerile potrivite pe mai departe în viaţa personală. Nicolae Iorga spunea: ”Şcoala este tot ce vezi şi tot ce auzi. Ea trebuie să te înveţe să fii propriul tău dascăl, cel mai bun şi cel mai aspru.” Aşadar, parafrazându-l pe marele om de cultură, vă invit, dragi elevi, să aveţi încredere că ceea ce veţi realiza în această şcoală, va însemna enorm de mult pentru viitorul vostru, iar aceasta trebuie să vă dea încredere deplină în puterile voastre. Fiți creativi și dornici de cunoaștere!

Dragii mei colegi, vă mulțumesc pentru dăruirea voastră, pentru profesionalismul de care dați dovadă an de an și vă urez să fiți sănătoși, puternici și răbdători pentru ca împreună să ducem acești copii pe culmea performanțelor, așa cum o faceți zi de zi neostenit și necondiționat. Aceleași mulțumiri și urări le adresez întregului personal didactic auxiliar și nedidactic care depun toate eforturile ca această instituție să funcționeze, să fie frumoasă și primitoare.

Gândurile mele bune, încărcate de încredere şi dorinţa de a colabora mai bine în acest an şcolar care tocmai se deschide azi, se îndreaptă către comunitatea locală, beneficiarul indirect al educaţiei  – Consiliul Local, Primăria municipiului Focșani, Consiliul Județean Vrancea și Prefectura Vrancea cărora le mulțumesc pentru sprijinul acordat.

Mulțumiri sincere tuturor invitaților care ne-au onorat cu prezența lor aici în acest lăcaș – leagănul dăscălimii vrâncene și care ne sunt mereu aproape în toate proiectele și în tot ceea ce întreprindem pentru ca PEDA să fie în topul colegiilor din Vrancea.

 Dragi părinţi, avem convingerea că preţuiţi şcoala şi pe cei care o slujesc şi că aveţi multe aşteptări legate de viitorul copiilor dumneavoastră. Aceste aşteptări pot deveni certitudini doar printr-o permanentă colaborare a dumneavoastră cu şcoala şi comunitatea locală.

Tuturor vă doresc un an cu împliniri şcolare şi profesionale, bucurii şi gânduri bune ! Să ne dea Dumnezeu un an școlar mai bun!

       
Director,
prof. Baciu Svetlana